Populaire recepten

Populaire recepten

Hieronder staan de all-time meest populaire recepten van receptenhuis.nl.

Toon 26-50 van 150 recepten
"Aardappeltjes met lamsvlees en knoflook"
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Munt en Olie | 1 reactie

Snijd het vlees in blokjes en besrooi ze met peper en zout. Pel de teentjes knoflook. Snijd de aardappelen in stukken. Verhit de olie in een...

*Jamie Oliver's Zalmfilet in prosciutto
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zalm en Zout

Neem bij voorkeur zalmfilets zonder vel of gratenVerwarm de oven in 8 minuten voor op 220 graden Celsius. Breng tussendoor de linzen aan d...

Ajam Nickerie (Surinaams-Javaanse kip)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Ananas en Paprika

Olie verhitten. Kipfilet en de ui (in halve ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is. Chicken Javaan (roerbaksaus), het...

Andalusische kabeljauwschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Vis, Zout en Kaas

vis in stukken snijden, door citroensap halen en met een beetje zout bestrooien; in een gesloten pan laten rusten; oven voorverwarmen op 200...

Artisjokken met tuinbonen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Tijm en Knoflook

Prepareer de artisjokken door de steel af te snijden;laat bij kleine artisjokken 2=3 cm steel aan de bol en bij grote 5 cm. Trek lelijk bui...

Balinese kapucijners
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Olie

Doe de kruiden door het gehakt en prak het met een vork door elkaar, doe de olie in een braadpan. Verhit het en bak hier het gehakt korrelig...

Bami anders
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Kool

alles van te voren snijden zoals boven vermeld.Verhit de olie in de wok en bak daarin de reepjes varkensvlees. voeg de knoflook,de gember en...

Biefstuk met Franse kaassaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Brie

Fruit het gehakte sjalotje, en pers er iets knoflook bij. Voeg, vervolgens de fijn gesneden brie, camembert, roquefort en boursin erbij. Laa...

Bietjes stamppot
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Azijn en Bieten

Schil je aardappelen en zet ze op.Rasp je bietjes en voeg de peper, zout,kruidnagels, azijn en de suiker toe. doe dit in een pannetje met e...

Blanquette van kalfsvlees op grootmoeders wijze
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Rijst

Blancheer de gehaktballetjes in gezouten water en zet ze apart. Breng de stukjes kalfsvlees in gezouten water tegen de kook aan en schuim he...

Boerenschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Rijst

Verwarm de oven voor op 200 graden.Was de spinazie en blancheer ze in gezouten water. Snijd het spek in repen. Kook de rijst gaar. Kook de e...

Boerenstimp
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Melk | 1 reactie

Verwijder de harde nerven uit de boerenkoolbladeren; was die zeer goed en snijd of knip de bladeren in kleine stukken. Indien uit diepvries:...

bonenbroodje
Uit de categorie hoofdgerechten: met Olie, Margarine en Sperziebonen

Oven voorverwaren op 200 graden C. Bonen gaarkoken. Broodmix met water en olie mengen en kneden tot een soepel deeg, 15 minuten laten rijz...

Broccoli-souffle
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Broccoli in stukjes snijden, eieren splitsen en de oven voorverwarmen op 200 ?C. En de ovenschaal invetten.De broccoli koken volgens de aan...

Canadese kalkoenragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room | 2 reacties

-water, wijnazijn en zout aan de kook brengen -als het kookt, de bouten erin doen en op een zacht vuur circa 70 min laten koken, tot het vl...

champignonragout (vegan)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Melk, Tijm en Bloem

Maak de champignons schoon en snijd de grote in kwarten, de middelgrote in tweeen. Snipper de ui.Doe 2 eetl. olijfolie in middelgrote pan. U...

Doksa Masala (eend in masala)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Whisky en Pepers

gehakte vlees goed wassen. Ui+knoflook+rode pepers+ 1 eetlepel doksimasala in de snijmachine doen. Malen totdat het geheel heel fijn is.Pan...

Een rode kool schotel met gebakken uitjes, appel e
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kool en Uien

Verwrm de oven voor op 200 gradenKook de aardappels en maak er aardappelpuree van. Doe de olijfolie in een pan en bak de uitjes voeg na ca....

Elzasser gehaktschotel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Tijm

Spek klein snijden,uien fijnhakken,schaal in vetten,Het kleingesneden spek in een pan uitbakken en dan de boter toevoegen.Het gehakt samen m...

Gebakken garnalen a la plancha
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Olie en Brood

Koken a la plancha is heel snel bakken op een hete, met olie ingevette plaat. Voor schaal- en schelpdieren is deze bereidingswijze ideaal, o...

Gegratineerde venkel in tomatensaus
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook, oregano 3-4 minuten. Voeg de wijn toe en laat deze helemaal verdampen. Voeg de gezeefde tomat...

Gehaktpruttel
Uit de categorie hoofdgerechten: met Uien, Ketjap en Sambal

*Braad het (kalfs)gehakt in een pan bruin en korrelig. *Haal het gehakt als klaar is uit de pan, en maak de pan schoon. *Fruit hierin nu d...

Gehaktschotel met aubergine (Mousaka)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

De oven voorverwarmen op 200 graden. De courgettes en aubergines wassen, in plakken snijden (in de lengte) en met wat zout bestrooien. De a...

Gesauteerde hertenfilet met jeneverbessen
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Room en Olie

-bestrooi de dobbelsteentjes vlees met zout en peper*sauteer de blokjes-filets en de gekneusde jeneverbessen 3 min op hoog vuur in de olie e...

GEVULDE KAMEEL
Uit de categorie hoofdgerechten: met Dadels en Eieren

Graaf een kuil van drie voet diep. Maak daarin een vuur van hete kolen. Kook de eieren hard.Ontschub de karpers en vul die met gepelde eie...