Populaire recepten

Populaire recepten

Hieronder staan de all-time meest populaire recepten van receptenhuis.nl.

Toon 51-75 van 150 recepten
Brandnetel salade
Uit de categorie salades: met Zout, Olie en Paprika

-snij de brandnetel af en laat minstens 1 uur liggen vooraleer er met de blote handen aan te komen -was zorgvuldig en zwier droog in de sla...

Bretonse vissalade met wijndressing
Uit de categorie borrelhapjes: met Vis, Sla en Zout

Aardappels in 25 min. gaar koken. Vis inwrijven met zout en peper. Met 1/2 eetl. citroensap besprenkelen. In pan 1 dl. water met zout, 1 eet...

Broccoli-souffle
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Kaas en Melk

Broccoli in stukjes snijden, eieren splitsen en de oven voorverwarmen op 200 ?C. En de ovenschaal invetten.De broccoli koken volgens de aan...

Canadese appel karamel
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Bloem | 1 reactie

-pers de citroen uit -snij de appelen doormidden en verwijder het klokhuis en overgiet met citroensap -beboter een vuurvaste schaal -leg...

Canadese kalkoenragout
Uit de categorie hoofdgerechten: met Prei, Zout en Room | 2 reacties

-water, wijnazijn en zout aan de kook brengen -als het kookt, de bouten erin doen en op een zacht vuur circa 70 min laten koken, tot het vl...

champignonragout (vegan)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Melk, Tijm en Bloem

Maak de champignons schoon en snijd de grote in kwarten, de middelgrote in tweeen. Snipper de ui.Doe 2 eetl. olijfolie in middelgrote pan. U...

Chiliburgers
Uit de categorie bijgerechten: met Zout en Chilipoeder

Meng alle ingredienten goed door elkaar. Laat dit minimaal 1/2 uur in koelkast staan. Maak van het vlees 4 hamburgers, 2 cm dik. Leg de hamb...

Chinese kalkoenfilet met citroen en gember
Uit de categorie bijgerechten: met Olie, Gember en Gember

Snijd de kalkoenfilet in blokjes en schep de stukjes om met 1 eetlepel sojasaus.Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.Rasp een stuk...

chinese kool met kerrie en rozijnen.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Kerrie

de chinese kool in reepjes snijden en met een klein beetje water in ca. 5 min. laten slinken. uit laten lekker. de rozijnen afspoelen. in ee...

Chocolade taart met 2 soorten noten
Uit de categorie desserts: met Zout, Room en Bloem

Serveer de taart met slagroom, ijs of creme fraiche. Als de taart een dag oud is moet je eens proberen hem op wat ijs te kruimelen, met een...

chocolade-windjes
Uit de categorie desserts: met Zout, Suiker en Chocolade

klop het eiwit en de suiker tot een stevig mengsel schaaf de chocoladereep fijn maak met twee eierlepeltjes een balletje (zo groot als een s...

Citroenchutney
Uit de categorie bijgerechten: met Uien, Gember en Honing

Pel en snijd de uien in dunne ringen, was de citroenen en snijd deze in dunne schijfjes. Verwijder de pitjes en leg de uiringen samen met de...

Citroenjenever/citroenwodka
Uit de categorie dranken: met Suiker | 1 reactie

Schil de citroenen zeer dun (enkel het gele gedeelte) en doe de schillen met de klontjes in een pot. Giet er de jenever over en laat 30 dage...

Conde soep
Uit de categorie soep: met Zout, Bloem en Ketchup

-kook de bonen in circa 60 min bijna gaar in de bouillon waar het laurierblaadje, kruidnagels en het stukje Spaanse peper werden aan toegevo...

CREAM DE BANAAN
Uit de categorie desserts: met Room, Suiker en Bananen

bananen prakken, slagroom stijf kloppen met de suikeren vanille suiker,citroen uitpersen,naar smaak citroensap bij de banaan doen en dit doo...

DE sate-saus van mijn moeder
Uit de categorie sauzen: met Laos, Azijn en Ketjap

Fruit de uitjes tot deze een beetje glazig zijn. Voeg de pindakaas aan het kokende water toe en roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens d...

Dhal van rode linzen
Uit de categorie vegetarisch: met Olie, Rijst en Gember

Was de linzen een kook ze op laag vuur tot ze zacht zijn. Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de lizen even aan. Voeg het mosterdza...

Dhal van tomaten, linzen en geroosterde amandelen
Uit de categorie vegetarisch: met Zout, Olie en Gember

Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui op laag vuur in 5 minuten zacht. Voeg knoflook, wortel, komijn- en mosterdzaad en gember toe....

Djiendjastroop 1 (Surinaamse gemberlimonade)
Uit de categorie dranken: met Gember, Suiker en Citroenzuur | 2 reacties

Rasp de gember. Doe de suiker in het water en kook 10 minuten tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en doe de gember en de rest erb...

Doksa Masala (eend in masala)
Uit de categorie hoofdgerechten: met Zout, Whisky en Pepers

gehakte vlees goed wassen. Ui+knoflook+rode pepers+ 1 eetlepel doksimasala in de snijmachine doen. Malen totdat het geheel heel fijn is.Pan...

Doperwten met hoisinsaus
Uit de categorie wok: met Prei, Olie en Gember

Snijd het vlees in blokjes ter grootte van de doperwten. Kook verse doperwtjes tot ze zacht zijn, spoel ze met koud water af, laat ze uitl...

Dropijs
Uit de categorie desserts: met Drop, Suiker en Vanille

Neem de drop en smelt dit in een pan tot er een zwarte brij onstaat. Voeg daarna net zoveel suiker naar smaak toe. Nu de brij door de vani...

Dzjoh-soep (Perzische soep met gort)
Uit de categorie soep: met Gort, Zout en Room

Kook 100 gr gort na flink wassen in 1 liter kip-, vlees- of groentebouillon. Rasp intussen 2-3 penen en hak 1/2 bosje peterselie fijn. Voeg...

echte drentse kruidkoek
Uit de categorie desserts: met Bloem, Stroop en Suiker

oven voorverwarmen op 150 C Bakblik invetten met boter en bestuiven met bloemingredienten mengen tot een dun klontvrij beslag. Beslag in...

Een kastanjesoep die heerlijk is voor de feestdage
Uit de categorie soep: met Room, Room en Melk

Fruit champignons en uien in boter, tomatenpuree toevoegen voor ca 2 minuten. Water en melk erbij voegen bouillontablet er bij. Roer de soep...