Australische fondue

Ingrediënten

  • 125 ml wijnazijn
  • 1/2 koffielepel gemberpoeder
  • 1 L druivenpittenolie
  • 750 g struisvogelvlees
  • 400 g eetrijpe kiwi's
  • 50 g witte druiven zonder pitten
  • 2 uien +/60 g
  • 200 g bruine rietsuiker
  • 1/4 koffielepel saffraandraadjes
  • 1/2 koffielepel chili kant-en-klaar kruidenmengsel

Bereidingswijze

Voor de saus: schil de kiwi's en snijd het vlees in blokjes boven een slakom om het sap op te vangen. Maak de uien schoon en snij ze fijn. Laat de rozijnen zwellen in een kommetje lauw water en laat ze zorgvuldig uitlekken. Giet in een kookpan met dikke bodem de stukken kiwi, de fijngesneden uien, de rozijnen, de suiker en saffraan. Breng dit alles aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Voeg de azijn en het gemberpoeder toe. Laat nog 30 minuten koken. Voeg op het einde van de kooktijd het chilipoeder toe en meng alles grondig. Laat afkoelen en dien koel op.Snij het struisvogelvlees in dikke schjiven. Maak het oliebad klaar zoals voor gewone vleesfondue.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha