BBQ: Griekse Pita met gyros en tzaziki

Ingrediënten


Bereidingswijze

Het vlees of de kip marineren kan je het beste natuurlijk een dag van tevoren doen en dit lekker laten intrekken in de koelkast. Meng voor de marinade de olijfolie, het citroensap, de knoflook, versgemalen peper, zout, oregano, dille, paprikapoeder en cayennepeper goed door elkaar. Voeg het vlees of de kipfilet toe en laat dit goed intrekken (liefst dus een dag van tevoren)Maak eerst de pitabroodjes: De gist verbrokkelen en met het water glad roeren De overige ingredienten toevoegen en tot een glad soepel deeg kneden Daarna 30 minuten op een warme plaats, afgedekt, laten rijzen Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden In gelijke porties verdelen en elk stuk uitrollen tot een circel van ongeveer 18 cm Op 2 met bakpapier bedekte bakblikken leggen en met een vork een aantal keren inprikken Afdekken en nog ongeveer 15 minuten laten rijzen Oven ondertussen voorverwarmen op 180 graden De broodjes met water bestrijken en licht met roggemeel bestuiven De pitabroodjes op de bakblikken na elkaar op een rooster in het midden van de oven in 15 minuten gaar bakken Onder een doek laten afkoelen Maak dan de tzaziki Komkommer schillen, raspen en door de yoghurt mengen Teentjes knoflook persen en samen met de azijn toevoegen aan de yoghurt Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout Maak ten slotte de gyros: Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast Grill het op de BBQ in ongeveer 8 minuten gaar en bruin (besrijk tussendoor met de marinade) Snijd het vlees in dunne plakjes Doe de gyros in de pitabroodjes met wat sla en dunne reepjes ui. Tzaziki erop en klaar

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha