BBQ spies uit rode wijn marinade

Ingrediënten

  • 1 hamlap
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl olijfolie
  • 0
  • 5 dl balsamico azijn
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • een flinke draai zwarte peper uit de molen
  • rode paprika (ik gebruik altijd geroosterde uit pot)
  • sjalotjes (hoeveelheid moeilijk aan te geven)
  • 4 a 5 plakken katenspek.

Bereidingswijze

Snij de hamlap in blokjes, Meng de rode wijn, olijfolie, balsamico azijn, knoflook en zwarte peper door elkaar. Giet over het vlees en meng goed door elkaar. Laat het vlees minstens 4 uur marineren en schep het regelmatig een keer goed door elkaar. Pel de sjalotjes en snij wat grotere exemplaren door midden of zelfs in vieren. Snij de paprika in blokjes. Snij het spek ongeveer in vierkanten. Rijg aan een BBQ pen of satestok achtereenvolgens vlees, paprika, sjalot en spek (eventueel dubbelgevouwen) en begin dan weer opnieuw.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 662x

Jouw laatst bekeken recepten