Chinees fonduen

Ingrediënten

  • 200 gr. ossenhaas
  • in dunne plakjes van ca. 1/2 cm.100 gr. rundergehakt200 gr.
  • varkenshaas
  • dunne plakjes van ca. 1/2 cm.1 pakje wontonvelletjes2 1/2 l. bouillon
  • 1 dl. Hoisinsaus1 lenteuitje1 1/2 eetl. sesamolie1 1/2 eetl. vijfkruidenpoeder
  • 1 dl. sojasauszout

Bereidingswijze

Plakjes varkenshaas gemarineerd in Hoisinsaus. Meng de plakjes Varkenshaas met de Hoisinsaus.Laat de plakjes minimaal 30 minuten trekken.Dep de plakjes droog en dompel ze aan tafel in de hete bouillon en laat ze snel gaar worden.Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde waterkastanjes; stukjes lente-ui en reepjes Chinese kool.Dippen in Hoisinsaus.Wonton gevuld met gehakt. Hak de lente-ui zeer fijn.Meng het gehakt met de fijngesneden ui, een mespuntje zout en de sesamolie.Leg 1 theelepel van het gehaktmengsel in het midden van een wontonvel. Bevochtig de randen met wat water.Vouw de punten naar elkaar en druk ze stevig aan. Dompel de wontons aan tafel in de hete bouillon en laat ze in circa 3 minuten garen.Lekker met aan tafel in de bouillon gegaarde mini-mais; plakjes courgette en wilde spinazie.Dippen in kant-en-klaar verkrijgbare oestersaus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha