Chinees spek voor de barbecue

Ingrediënten

  • 700 g varkensbuikspek
  • 2.5 cm gemberwortel
  • ? dl teriyakimarinade
  • 1 lepel donkere sojasaus
  • 4 lepels heldere honing
  • 2 lepels chilisaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • Gebruik buikspek aan 1 stuk zonder been of zwoerd.

Bereidingswijze

Snij het spek in 4 stukken, snij het aan beide kanten in met schuine sneetjes van hoogstens 3 mm diep. Rasp de gember en druk het vocht eruit in een schaaltje. Meng de rest van de ingredienten erdoor en leg het vlees erin. Laat 2 uur op kamertemp of een etmaal in de koelkast marineren. Rooster onder voortdurend bestrijken met marinade 6-8 minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 683x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten