Country style spareribs met TexMex bbqsauce

Ingrediënten

  • 1 liter water.
  • 1 dl. azijn.
  • 100 gr. bruine suiker.
  • 6 el. TexMex kruiden.
  • 1200 gr. losgesneden spareribs.
  • 1 el. mosterd.
  • 2 dl barbecuesaus (flesje Calve).
  • 2 el. abrikozenjam of honing.
  • 1 tl. Worcestersaus.
  • 1/2 el. ketjap.

Bereidingswijze

Ca. 30 minuten voorbereiden. Ca. een nachtje wachten. Breng het water met de azijn, de suiker, 3 el. TexMex kruiden en de spareribs aan de kook. Zet het vuur laag en kook de spareribs zachtjes gaar (ca. 25 minuten). Zo nu en dan omscheppen. Laten afkoelen in het vocht en het liefst een nachtje laten staan.Meng de mosterd met 2 el. TexMex kruiden, 2 el. barbecuesaus, de jam of honing, de Worcestersaus en de ketjap. Meng de rest van de barbecuesaus met de rest van de TexMex kruiden. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor. Dep de spareribs droog en bestrijk ze met een kwastje met het mosterdsausje zodat ze rondom bedekt zijn. Leg de spareribs op een grillrek en rooster ze op de barbecue of onder de grill rondom bruin (ca. 10 minuten). Geregeld keren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha