Countrystyle spareribs met TexMex-saus

Ingrediënten

  • 1 deciliter azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 liter water
  • 1 theelepel worchestersaus
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1200 g spareribs (krabbetjes)
  • 2 deciliter barbecuesaus
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 6 eetlepels TexMexkruiden

Bereidingswijze

1. Breng het water met de azijn, de suiker, 3 eetl. TexMexkruiden en de spareribs aan de kook. Zet het vuur laag en kook de spareribs zachtjes gaar (ca. 25 minuten). Zo nu en dan omscheppen 2. Laten afkoelen in het vocht en het liefst een nachtje laten staan. 3. Meng de mosterd met 2 eetl. TexMexkruiden, 2 eetl. barbecuesaus, de jam, de Worcestersaus en de ketjap 3. Meng de rest van de barbecuesaus met de rest van de TexMexkruiden 4. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor 5. Dep de spareribs droog en bestrijk ze met een kwastje met het mosterdsausje zodat ze er helemaal mee bedekt zijn 6. Leg de spareribs op een grillrek en rooster ze op de barbecue of onder de grill rondom bruin (ca. 10 minuten). Geregeld keren. Serveer de saus erbij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1474x

Jouw laatst bekeken recepten