Gemarineerde biefstuk op z'n Mexicaans

Ingrediënten

  • - 800 g biefstuk (bv. entrecote)
  • - het sap van 1/2 citroen
  • - 1 dl olijfolie
  • - cayennepeper
  • - zout
  • Voor de saus:
  • - 150 g paprikamix (paprikareepjes
  • diepvries)
  • - 300 g tomatenblokjes (diepvries)
  • - 150 g mais (blik)
  • - 140 g tomatenconcentraat (blik)
  • - 1 ui
  • - 1 teentje knoflook
  • - 2 eetl. olijfolie
  • - pili-pili
  • - nootmuskaat
  • - peper en zout

Bereidingswijze

(de dag voordien) Schik de biefstukken in een schotel en besprenkel ze met het citroensap. Kruid met cayennepeper en giet er 1 dl olijfolie over. Dek af en zet op een koele plaats tot de volgende dag. Draai regelmatig om.Op het fornuis (dit kan eventueel enkele uren vooraf) Verwarm 2 eetl. olijfolie en stoof er de gesnipperde ui en het gesnipperde teentje knoflook glazig in. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes toe. Doe er ook de uitgelekte mais en het tomatenconcentraat bij. Breng heel even aan de kook en kruid naar smaak met pili-pili, nootmuskaat, peper en zout. Op de barbecue Zet de pan met de Mexicaanse saus in een hoekje van de barbecue en laat 15 a 25 min. pruttelen. Haal de biefstukken uit de marinade en dep ze droog. Leg de biefstukken op de warme grill en laat 2 a 3 min. bakken aan elke kant. Kruid naar smaak met zout.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha