Gemarineerde kipfilets

Ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets
  • 2 sinaasappels
  • zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • voor de marinade:
  • 1/2 l yoghurt
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 2 theel. geraspte sinaasappelschil
  • 2 theel. kaneelpoeder

Bereidingswijze

Maak de marinade: roer de yoghurt, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en het kaneelpoeder door elkaar. Maak met een scherp mesje hier en daar sneetjes in de kipfilets. Wentel de filets door de marinade. Laat de filets enkele uren marineren. Snijd de sinaasappels in dunne plakken.Haal de kipfilets uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Smeer de filets met behulp van een kwastje dun in met zonnebloemolie. Rooster de filets in ongeveer 25 minuten door en door gaar. Leg ze om uit drogen te voorkomen niet op het heetste deel van de barbecue. Bestrooi de kipfilets met zout en versgemalen peper. Verdeel de kipfilets over de borden. Leg er een paar plakken sinaasappel naast. Eet hier rijst of couscous bij en een salade van gemengde gare afgekoelde peulvruchten waardoor fijngehakte peterselie is geroerd.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 439x

Jouw laatst bekeken recepten