Gepofte aardappel met bacon-avocadosaus

Ingrediënten

  • 4 vast kokende aardappels van gelijke grootte
  • 6 plakjes bacon
  • 2 el olijfolie
  • grof gemalen zeezout
  • 1 rijpe avocado
  • 1 elmedium dry sherry
  • 2 elcitroensap
  • 2 el yoghurt
  • 1 teentjeknoflook
  • 1zakjeverse korlander (a 15g)fijngehakt
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

1) Aardappels schoonboenen en in water met zout10 min. voorkoken.In droge koekenpan bacon krokant uitbakken, laten uitlekkenop keukenpapier. aardappelsafgieten en in vergiet laten uitdampen.Aardappels hieren daar met vork inprikken, met olie bestrijken enbestrooien met zout. Elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbel gevouwen vel aluminiumfolie. 2) Avocadohalveren, pit verwijderen(bewaren) en vrucht schillen. In afsluitbaar schaaltje vruchtvleesmet sherry en citroensapmet vorkfijnprakken, yoghurt, knoflook en korlander door acocadomengselroeren. op smaak brengen met zout en peper. Pit in mengseldrukken(voorkomt verkleuren)en tot gebruik in koelkast zetten.Foliepakketjes tussengloeiende houtskool in barbeque leggen en aardappelsin 15 a 20 minuten gaar poffen. Intussen acocadosaus op kamer temperatuur laten komen. Aardappels opensnijden en avocadosaus erin scheppen. Bacon erboven in stukken breken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha