Geroosterde entrecote met aioli (barbecue)

Ingrediënten


Bereidingswijze

? Aioli maken met de staafmixer: ? > Doe geraspte knoflook, de eierdooiers, mosterd, wijnazijn, citroensap, peper, zout en het mespuntje suiker in de mengbeker, voeg voorzichtig langs de zijkant de olijfolie toe en laat het geheel een half uurtje staan. ? > Plaats de staafmixer op de bodem van de mengbeker en mix het geheel gedurende 30 seconden, trek de staafmixer heel langzaam naar boven, maar niet sneller dan de massa zich bindt. ? > Eventueel verder op smaak brengen met de gebruikte ingredienten, mocht de aioli te dik zijn, deze verdunnen met koud water (lepel voor lepel)? Bestrijk het vlees met arachideolie en peper het. ? > Op een hete grille gedurende 6 tot 8 minuten per kant laten roosteren. ? > Vlees zouten en in dikke schuine plakken snijden en opdienen. ? > De aioli afzonderlijk opdienen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha