Kaasfondue met Friese nagelkaas

Ingrediënten

  • 300 gram Friese nagelkaas; 400 gram jonge Goudse kaas; 5 dl melk; 1 eetl. maizena; 2 - 3 eetl. Beerenburg of Vieux; nootmuskaat; witte peper uit de molen. Voorts: 250 gram droge (harde) Friese worst; 12 bosuitjes; 12 sneden (ontkorst) witbrood
  • in dobbelsteentjes; ca. 100 gram boter.

Bereidingswijze

Neem het vel van de worst en snijd de worst in plakjes. Snijd bosuitjes in stukjes van ca. 2 cm. Verhit een wok of koekenpan en laat de boter smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Bak de broodblokjes er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten goudbruin in. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Rasp beide kaassoorten grof. Breng de melk in de caquelon of andere geschikte pan aan de kook. Voeg de kaas, onder voortdurend roeren, bij gedeelten toe. Blijf zolang roeren tot de kaas is gesmolten. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water. Roer het mengsel samen met Beerenburg of Vieux door de kaasmassa. Laat er nog even de kook over komen. Rasp er een beetje nootmuskaat over en voeg naar smaak wat peper toe. Roer alles nog eenmaal krachtig door.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1376x

Jouw laatst bekeken recepten