Kipsate op houtskool

Ingrediënten


Bereidingswijze

? Marinade bereiden, meng de ingredienten zoals vermeld, olie toevoegen totdat er een smeuige marinade ontstaat. ? Kip dun snijden of plat slaan, 1 cm. dik en met de marinade vermengen. ? Geheel in een afgedekte kom 3 tot 5 uur in de koeling zetten. Mag daar ook overnachten.? BBQ aansteken en het houtskool laten grijzen. ? Gedeelte van de BBQ met folie bedekken. ? Kip aan de geweekte stokjes rijgen. ? Kip op de houtskool al kerend dichtschroeien en aanbruinen. ? Dichtgeschroeide kip boven de folie laten garen. >> opmerking: de overgebleven marinade niet gebruiken tijdens het grillen, zonder dat deze eerst goed verhit is geweest !!!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha