Paprika-sinaasappelsaus

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's * 1 blik gepelde tomaten (400 gr.) * 1 laurierblad * 5 peperkorrels * 2 takjes rozemarijn of 1 theel. gedroogde * raspsel van 1/2 sinaasappel * 1 dl. sinaasappelsap * peper * zout * 1 theel. honing * evt. 25 gr. koude boter

Bereidingswijze

Maak de paprika's schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes. Kneus de peperkorrels. Doe de blokjes paprika, de gepelde tomaten met het sap, het laurierblad, de peperkorrels en de rozemarijn in een pan en laat ze samen, afgedekt, 20 min. zachtjes koken. Pureer de massa vervolgens in de keukenmachine of wrijf deze door een zeef. Breng de saus weer aan de kook. laat hem 10 min., onafgedekt, inkoken en voeg sinaasappelraspsel, sinaasappelsap en honing toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de boter in 2 stukjes. Neem de pan van de warmtebron en klop de stukjes boter een voor een door de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 382x

Jouw laatst bekeken recepten