"MEGA" VISBROCHETTE, EEN PITTIG SAUSJE E

Ingrediënten

  • 500 g zeewolffilet
  • 500 g zeeduivelfilet
  • 10 Sint-Jakobsnootjes
  • 10 sneetjes gerookt spek
  • 10 tongscharfiletjes
  • 10 filetjes van kleine zeebarbeel
  • 1/2 dl ketchup-.html" itemprop="name">tomatenketchup
  • 50 g pickels
  • een snuifje kerriepoeder
  • 100 g gedroogde tomaten
  • 2 dl olijfolie
  • 2 lepels mosterd
  • 300 g pasta (penne
  • tagliatelle
  • ...)
  • 1 botje basilicum
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Kook de pasta beetgaar en koel af onder koud water. Meng met de helft van de olijfolie, de zongedroogde tomaten en wat gehakte basilicum. 2. Voor de saus: meng de ketchup en de pickles met de mosterd. Roer er langzaam 1 dl olijfolie bij (zoals je mayonaise maakt). Breng op smaak met wat kerriepoeder, peper en zout.3. Snijd de zeewolf en zeeduivel in stukken van 50 g (of vraag dit aan je vishandelaar). Draai de Sint-Jakobsnootjes in een spekreepje. Rol de tongscharfiletjes op en snijd de zeebarbeel in stukken. 4. Maak nu een spies op een grote brochettestok (liefst in inox, deze breekt niet zo makkelijk) met afwisselend een tongscharrolletje, zeewolfblokje, zeebarbeelfiletje, Sint-Jakobsnoot en tenslotte het zeeduivelblokje. Kruid met peper en zout. Strijk de spies in met olijfolie en rooster ze op de grill.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha