Sateh Empol Ayam (Indonesie)

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 7 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 rawits (een kleine en venijnige chilipeper
  • die in rood en groen in de winkels wordt aangeboden. Een rawit is net zo heet als vijf stuks van zijn grotere broertje: de lombok.)
  • 1 stukje kunyit (geelwortel) van ca. 3 cm (behoort tot de familie van de gember)
  • 8 stengels sereh (citroengras) wordt ook wel citronella of lemongrass genoemd. het is een eetbaar gras
  • dat echter niet tot de grassoorten behoort. De witte of lichtgroene stengels van deze plant hebben de lengte van een satestokje en geven een gerecht een citroen- of limoenachtige smaak.
  • sap van 2 jeruk limo (Of Jeruk is een Aziatische vrucht die nauw verwant is aan de citroen. De Jeruk limo is een stuk kleiner dan de citroen en groen van kleur.)
  • zout

Bereidingswijze

Hak het kippenvlees fijn. Pel de sjalotjes, snijd ze fijn en fruit ze goudbruin. Pel de knoflook, verwijder de steeltjes van de rawits en schil de kunyit. Wrijf dit alles in een cobek fijn tot een pasta. Knip het bovenste gedeelte van de serehstengels af.Vermeng de pasta met de gefruite sjalotjes, het limoensap, het kippenvlees en zout naar smaak.Maak van deze dikke massa kleine balletjes. Kneed de balletjes op de punt van de serehstengel en rooster ze onder de grill of op een barbecue rondom gaar en goudbruin.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 581x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten