''leeuwekop"(varkensgehakt met kool)

Ingrediënten

  • 0
  • 5kg.fijngehakt(gemalen)varkensvlees
  • niet te mager.1/2kopje (50gr.)waterkastanjes
  • geschild.25gr.gedroogde garnalen
  • geweekt.2 sjalotten.1plakje gemberwortel.2 eetlepels930ml)rijstwijn of sherry.2 eetlepels(30ml)sojasaus.1/2(10ml0suiker.1 theelepel(5ml)zout.4 kopjes(0
  • 5kg.)chinese kool.3 eetlepels(45ml)olie.1 kopje(225ml)bouillon.

Bereidingswijze

Hak het varkensvlees,de waterkastanjes,garnalen,sjalotten en gemberwortel fijn.Goed door elkaar roeren,voeg zout,wijn of sherry,suiker en sojasaus toe.Maak van het vleesmengsel 4 ronde ballen.Was de kool en snij in de lengte in vieren.Verhit de olie tot er damp afkomt;roer-bak de kool tot die zacht is,leg er dan de gehaktballen bovenop:voeg bouillon toe,breng dit aan de kook en laat het,met het deksel op de pan,20a30 minuten sudderen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 983x

Jouw laatst bekeken recepten