'Drie Parels' soep.

Ingrediënten

  • 100gr kippeborstvlees. 1 eiwit. 2 eetlepels(30ml)melk. 1 1/2 (25ml)maizena. 1/2 kopje (600ml)bouillon. 1 eetlepel(15ml)rijstwijn(of sherry) 1 theelepel(5ml)zout. 1/2 theelepel ve-tsin. 1 theelepel(5ml)kippevet.

Bereidingswijze

Verwijder alle witte pezen en vliezen uit het kippevlees,hak (maal)dit tot pulp,meng het 1/2 (10ml)maizena en melk,voeg het eiwit toe en meng alles goed door elkaar.De tomaten ontvellen door ze te kokend water te dompelen;snij ze dan in kleine blokjes ter grote van de erwten.Breng de bouillon aan de kook,doe de erwten en tomaten erin,breng weer aan de kook en haal de pan van het vuur.Gebruik nu een enkel eetstokje om een klein beetje van het kippemengsel op en dit in de bouillon af te tikken net zolang tot alle kip gebruikt is en u eindigt met een aantal zeer kleine kippevleesballetjes ter grote van de erwten.Dan zet u de pan weer op een hoog vuur en brengt de bouillon aan de kook.Meng de rest van de maizena met een beetje water en voeg dit,samen met zout,rijstwijn of sherry en ve-tsin,aan de soep toe.Als deze weer begint te koken zullen de "Drie Parels"bovenopkomen drijven;voeg het kippevet toe en serveer.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 916x

Jouw laatst bekeken recepten