Bijgerechten recepten

Over bijgerechten

bijgerechten recepten

Een bijgerecht is een gerecht dat naast de hoofdmaaltijd wordt geserveerd. Het is vaak cultureel bepaald wat als bijgerecht wordt gezien en wat als (onderdeel van) de hoofdmaaltijd. In Frankrijk wordt rijst bijvoorbeeld wel als bijgerecht geserveerd. In de Nederlandse keuken is dit vaak een onderdeel van het hoofdgerecht.


Overzicht van recepten uit de categorie bijgerechten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie bijgerechten.

Toon 51-75 van 7917 recepten
Salade met kikkererwten en croutons
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Feta

1. Bestrijk beide kanten van de pistoletsneetjes dun met kruidenboter en bak ze in een droog verhitte koekenpan in ? 5 min. aan beide kanten...

Siskebap
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Uien en Eieren

Gehakt rullen met uien. Knoflook, beetje ketoembar, peper, zout, paprikapoeder, gesneden bonen, champignons, paprika, tomaat bij de geha...

Snelle Oosterse witlof uit de wok
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Tahoe

1. Bak de blokjes tahoe met de sesamolie in een koekenpan om en om en laat even afkoelen 2. Maak de vinaigrette door alle ingredienten tot...

Soy saus schnitzelreepjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Curry en Stroop

Vlees kruiden met zout,peper en nootmuskaat. Vlees aanbraden.Ui meefruiten.Soysaus, curry en stroop toevoegen. Dit 20 minuten laten smoren....

Spanakopita (spinazietaart)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Feta

De spinazie wassen en snijden. De boter in de pan laten smelten en de ui fruiten en even later de spinazie toevoegen. Goed doorroeren. Peter...

Sperzieboontjes met aardappels in tomatensaus-Gri
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Uien

Haal de boontjes af en snij ze door. Wassen en uitlaten lekken.In een pan de uien fruiten in de olie. De boontjes toevoegen en al roerend 5...

TELOH
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Cassave

Ik ga hier uit van de diepvries cassave, omdat de knollen moeilijker te krijgen en te bewerken zijn.Breng de bevroren cassave aan de kook en...

Tumis sayur campur ( Gemengde groenten uit de wok
Uit de categorie bijgerechten: met Prei, Zout en Kool

Snijd de Chinese kool en de paksoi in stukken van circa 5 cm, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de prei in dunne ringen. Was de tauge...

Varkenspasteitjes met appel en salie
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Salie en Stroop

Verwarm de oven voor op 200?C. Hak het vlees zeer fijn (met een glad scherp mes of met de foodprocessor), maar niet zo fijn als gehakt! 3....

Vlaamse boontjes
Uit de categorie bijgerechten: met Boontjes, Sjalotjes en Sperziebonen

Smelt boter in een pan. Laat hierin de sjalotjes 3 minuten zachtjes stoven. Voeg er schoongemaakte, in tweeen gebroken sperziebonen en 1,5...

wilde rijst
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Rijst en Rozijnen

Was de rijst, laat ze uitlekken en drogen, kort het engelenhaar (vermicelli) tot 1 centimeter stukjes in.Smelt 1/3 van de boter en 'brui...

YAMFUFU
Uit de categorie bijgerechten: met Vis en Aardappelen

Schil de yams, snijd ze in stukjes en zet ze op met voldoende water zodat ze net onderstaaan. Laat de yams zachtjes bijna gaar koken in de a...

Zalm in parmaham
Uit de categorie bijgerechten: met Ham, Zalm en Limoen

Verwarm de oven voor op 225 graden. Smeer de zalm filets in met olijfolie. Druppel er wat limoensap over en bestrooi het met peper en kapper...

Zoete aardappelpuree
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Knoflook

1. Pel de knoflook. Schil de aardappels en kook ze met de knoflook in ruim water met zout in ca. 25 minuten gaar. Verwijder de knoflook....

' Groente & aardappelen ' suggestie
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Room

van de 10 savooie-koolbladeren de witte ribbels voorzichtig iets afvlakken met een mesje . dan de bladeren in koken water heel even blanche...

''leeuwekop"(varkensgehakt met kool)
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kool en Olie

Hak het varkensvlees,de waterkastanjes,garnalen,sjalotten en gemberwortel fijn.Goed door elkaar roeren,voeg zout,wijn of sherry,suiker en so...

'Casia'Krab
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Sherry en Eieren

Snij het krabvlees,de waterkastanjes,bamboescheuten,champignons,sjalotten en het vette spek in fijne reepjes;voeg ze met zout aan de opgeklo...

'Drie Parels' soep.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Sherry

Verwijder alle witte pezen en vliezen uit het kippevlees,hak (maal)dit tot pulp,meng het 1/2 (10ml)maizena en melk,voeg het eiwit toe en men...

'Hot' Bombay aardappels
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Komijn

-kook de aardappelen net gaar en giet ze af-olie verhitten in een grote koekenpan de look en alle hele en gemalen specerijen toevoegen en al...

'Papa's kip.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Olie

Dep de ontdooide, op zijn rug liggende maiskip met keukenpapier droog!.Maak van de diverse Oosterse kruiden, aangevuld met de peper, het zo...

'Shlada Bellecheen'
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Kaneel

Sla schoonmaken. Sinaasappel zo schoon mogelijk maken en in kleine stukjes snijden. Niet proberen ?m te pellen - dat wordt toch niks en kan...

'wellustige wortelpuree'
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kerrie en Creme fraiche

worteltjes schrappen en koken tot ze zacht zijn (10-15 minuten). Ondertussen appels schillen en in blokjes snijden en ui snipperen.Ui en app...

'Zon'gedroogde kerstomaatjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Tijm en Knoflook

Tomaatjes wassen en afdrogen. Tomaatjes halveren en met de snijkant naar boven in een ruime ovenschaal leggen. Bestrooien met peper en zout...

"Drie badende feeen"
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Champignons en Bamboescheuten

Maak de kip,de eend en het varkensvlees goed schoon;kook ze samen voor in de bouillon(die gemaakt is van kip en eend en varkensvlees,vandaar...

"GEROOMDE MIELIES"
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Bloem

-fruit ui glazig in boter -voeg bloen,zout,peper,noodmuskaat en mosterdpoeder erbij en maak bloem gaar -voeg melk en bouillon mengsel erbij...

Laatste reacties binnen deze categorie

bloemkoolflan

Is dit recept compleet? Moet er na de laatste ";" niet iets ...

Door *Gerard*
Portugese Artisjokken

Leuk recept, maar waar is de bereidingswijze gebleven...?...

Door *Vera*
Istanbul-Pilavi

hoi...

Door *hoi*

Veel voorkomende ingrediënten bij bijgerechten