Bijgerechten recepten

Over bijgerechten

bijgerechten recepten

Een bijgerecht is een gerecht dat naast de hoofdmaaltijd wordt geserveerd. Het is vaak cultureel bepaald wat als bijgerecht wordt gezien en wat als (onderdeel van) de hoofdmaaltijd. In Frankrijk wordt rijst bijvoorbeeld wel als bijgerecht geserveerd. In de Nederlandse keuken is dit vaak een onderdeel van het hoofdgerecht.


Overzicht van recepten uit de categorie bijgerechten

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie bijgerechten.

Toon 176-200 van 7917 recepten
Aardappel-kipsalade met bonen
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Yoghurt

Wrijf de kip in met de olie en peper en zout en bak de filets in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ongeveer 15 minuten gaar. Pl...

aardappel-knoflookpuree
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Room

Pel de teentjes knoflook. Smelt de boter in een pannetje, leg de teentjes knoflook erin. Peterselie erover strooien. Met deksel op de pan ca...

Aardappel-knolselderijflensjes.
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Melk en Bloem

Kook de geschilde aardappelen samen met de knolselderij in +- 20 minuten gaar in water met zout. Stamp de groenten fijn, roer de melk erdoor...

Aardappel-maiskoekjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Eieren en Peterselie

Schil de aardappelen en rasp ze op een grove rasp. Laat de mais goed uitlekken. Roer de mais, de peterselie, de eieren en wat peper en zout...

Aardappel-maiskroketjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Olie

Snij de aardappels in stukken van gelijke grootte en kook ze gaar. Laat de maiskorrels uitlekken en druk de korrels een beetje uit om zo min...

Aardappel-maispannekoeken
Uit de categorie bijgerechten: met Sla, Zout en Room

-kook de aardappelen in de schil gaar -laat ze uitlekken en pel ze -droog de maiskorrels -pureer de aardappelen en vermeng ze met de mai...

Aardappel-paddenstoelen gratin
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Kaas en Room | 4 reacties

1 Meng de gesneden aardappels met de slagroom, de melk en de eidooiers en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Schep het mengsel in een be...

Aardappel-paprika overschoteltje
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika, Broccoli en Aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ? 3 mm dik. Verdeel de aardappelplakjes en de paprikablokjes in laagjes over een ingevette...

Aardappel-paprika rosti
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Paprika

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in miniblokjes. Klop het ei in een kom los en ras...

Aardappel-paprikaovenschoteltje
Uit de categorie bijgerechten: met Paprika en Aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 3 mm dik. Snijd de paprika's in stukjes. Verdeel de aardappelplakjes en de paprikablo...

Aardappel-pecannoten puree
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Noten

Kook de aardappelen gaar en stamp ze fijn. Meng de olijfolie, creme fraiche, zout, peper en gehakte, verse bieslook erdoor tot een luchtige...

Aardappel-Peterselie Sterren
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Peterselie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappels beetgaar iin water met zout. Giet ze af en laat ze op een laag vuur in de dichte pan...

Aardappel-peterselie-sterren
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Bloem en Peterselie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappels beetgaar in water met zout. Giet ze af en laat ze op een laag vuur in de dichte pan e...

Aardappel-Raapjesgratin
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Uien

De ui pellen en in dunne partjes snijden en samen met knoflook-uit-de-knijper fruiten in boter. Kruiden met peper, zout en blaadjes marjolei...

Aardappel-rozetjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Melk

Kan een dag van te voren gemaakt worden zet de rozetjes goed afgedekt in de koelkast en bak ze pas als u ze nodig heeft. Bijvoorbeeld a...

Aardappel-spinaziegnocchi
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Bloem

Kook de aardappelblokjes in een pan kokend water in 10 minuten gaar. Laat de aardappels uitlekken en prak ze tot puree. Blancheer ondertuss...

Aardappel-Strokoekjes
Uit de categorie bijgerechten: met Zeezout

Aardappels schillen,wassen en in de keukenmachine tot fijne sliertjes raspen. Bacon in dunne reepjes snijden. In schaal aardappelrasp meng...

Aardappel-tomatenpuree
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Uien en Tomaat

-we maken een luchtige aardappelpuree op de gekende wijze-pel de tomaten en snij in grove stukken en verwijder alle vocht, pitjes en harde k...

AARDAPPEL-TRUFFELPUREE
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Olijfolie

Aardappels schillen, wassen en in gelijke stukken snijden. Met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar koken. Aardappels afgieten, kookv...

aardappel-ui schotel
Uit de categorie bijgerechten: met Room, Melk en Olie

schil de aardappelen en snij in partjes. snij de uien in ringen vet de ovenschaal inbak de uiringen zachtjes in wat olie tot ze zacht en zoe...

Aardappel-uien gratin
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Room en Tijm

Vet een ovenschaal dik in met zachte boter. Snijd de uien in dunne schijven, halveer ze en schik ze samen met de aardappelplakjes in de oven...

Aardappel-Uigratin Met Camembert
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Room en Melk

Schil de aardappelen en snijdt ze in dunne plakken. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verwarm de oven voor op 180 gr C.Vet een ronde ovens...

Aardappel-Venkelgratin
Uit de categorie bijgerechten: met Kaas, Room en Melk

Maak de venkel schoon en in dunne plakken snijden. Even een paar minuten koken.Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.Verwarm de o...

Aardappel-visragoût uit de magnetron
Uit de categorie bijgerechten: met Vis, Zout en Melk

Leg de kabeljauwfilets in een wijde ovenvaste schaal, besprenkel ze met citroensap en kook ze afgedekt op 100% in 3-5 minuten net aan gaar....

Aardappel-waaier
Uit de categorie bijgerechten: met Zout, Olie en Olijfolie

Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.De aardappels schillen en met een scherp mesje om de ONGEVEER anderhalve millimeter insnijden. zij...

Laatste reacties binnen deze categorie

bloemkoolflan

Is dit recept compleet? Moet er na de laatste ";" niet iets ...

Door *Gerard*
Portugese Artisjokken

Leuk recept, maar waar is de bereidingswijze gebleven...?...

Door *Vera*
Istanbul-Pilavi

hoi...

Door *hoi*

Veel voorkomende ingrediënten bij bijgerechten