Aalbeskersen broodbeleg

Ingrediënten

  • 500 ml (1/2 l) aalbessensap (van ongeveer 800g rode aalbessen)
  • 500g zure kersen (voorbereid gewogen)
  • 30g pijnboompitten
  • 1 vanille suiker
  • 1 pak Gelfix 2:1 Geleersuiker

Bereidingswijze

Was de aalbessen, laat ze afdruppen, en win 500ml sap met een snelkookpan. Laat alles afkoeken. Was de kersen, laat deze ook afdruppen, verwijder stengel en pit, snijd ze in twee. Doe de pijnboompitten in een in een pan en bak ze goudbruin zonder vet, en leg ze op een bord.Doe de kersen, het aalbessensap en de pijnboompitten samen met vanille bourbonsuiker in een kookpot. Voeg er de Gelfix geleersuiker bij en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat alles onder voortdurend roeren minstens 3 minuten koken en neem het van de kookplaat. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn. Sluit de confituurglazen af met een twist-off-deksel, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan. Draai de glazen tijdens het afkoelen af en toe om zodat de pijnboompitten regelmatig in het vruchtenbeleg verdeeld zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1018x

Jouw laatst bekeken recepten