aardappel Bonenkasserol met tomaat

Ingrediënten

  • -250 g witte bonen (1 nacht geweekt en uitgelekt)
  • -3 eetlepels olie
  • -400 g aardappelen (geschild en in stukken)
  • -1 grote ui (gehakt)
  • -2 preien (in schijfjes)
  • -2 tenen knoflook (geperst)
  • -1 th lepel komijnzaad (gekneusd)
  • -1 th lepel paprikapoeder
  • -250 g tomaten (gepeld en fijngehakt)
  • -2 eetlepels tomatenpuree
  • -1 liter kippe of groentebouillon
  • -2 eetlepels vers gehakte koreander

Bereidingswijze

-kook de bonen 10 min in ruim licht gezouten water -verhit intussen de olie in een ovenschaal en bak de aardappel, ui, prei 10 min tot de aardappels goudgeel zijn -meng al roerend de knoflook, komijn en parika erdoor -voeg tomaten, puree en bouillon toe en breng aan de kook-laat de bonen uitlekken en voeg ze toe -deksel op de schotel en 90 min laten sudderen tot de bonen zacht zijn -roer de koreander erbij en breng op smaak met peper en zout

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 754x

Jouw laatst bekeken recepten