Aardappel met Brie, gepoft

Ingrediënten

  • 4 middelgrote warme gepofte aardappels
  • 60 g Brie in blokjes van 2.5 cm
  • 4 lepels zachte boter
  • 1 dooier
  • 1 lepel bieslook of bosuigroen
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • Kan ook met Camembert
  • fontina of romige blauwschimmelkaas. Voor een lichtere vulling: vervang de boter door zure room of crème fraîche.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°. Snij een centimeter dikke plak van de aardappels, schep het kruim uit de aardappel tot er een rand is van ¾ cm. Prak kruim met brie, boter, dooier, bieslook, zout, peper en nootmuskaat. Vul de aardappels en zet 12-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat ze onder de grill nog 3-5 minuten kleuren. Staat ook in de WW-recepten (met creme fraiche).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 883x

Jouw laatst bekeken recepten