aardappel-appelbrood

Ingrediënten

  • 500 gram bloemige aardappelen; 1 theelepel fijn zeezout; 1/2 theelepel bakpoeder; 40 gram ongezouten boter
  • in stukjes; 3-5 eetlepels tarwebloem; 2 middelgrote zure handappels; klontje boter.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en laat ze afkoelen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes.Stamp de aardappel fijn en roer het zout, bakpoeder en de stukjes boter door, werk er genoeg bloem door om een stevig deeg te krijgen (afhankelijk van soort aardappel). Deel het deeg in 2 gelijke porties. Rol die op een bestoven werkblad uit tot cirkels van ongeveer 18 cm doorsnee. Bedek een cirkel met plakjes appel, doe daar het klontje boter bij en bedek het geheel met de andere deegcirkel. Knijp of duw de randen stevig op elkaar. Verwarm een ingevette bakplaat of koekenpan op middelmatig vuur. Leg het brood erop. Zet het vuur lager en laat het brood in ongeveer 5 minuten rustig bakken tot de onderkant goudbruin is. Schep het brood op een plat bord en keer het snel om, weer op de bakplaat, om de andere kant te bakken. Laat het brood nog 4 a 5 minuten bakken tot het bruin is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha