Aardappel-broccolischotel

Ingrediënten

  • 750 gram kruimige aardappels
  • 100 gram roomkaas
  • 2 dl melk
  • 1 ei
  • boter
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 flinke uien in halve ringen gesneden
  • 600-800 gram schoongemaakte broccoli
  • 125 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Kook de aardappels en stamp ze fijn. Bak de uien op hoog vuur middelbruin. Verwarm de oven voor op 180 graden.Maak een luchtige puree van de aardappels, de roomkaas, melk, ei en de boter. Breng de puree op smaak met peper en nootmuskaat. Roer er de helft van de uien doorheen. Doe de puree over in een ingevette ovenschaal zodat de bodem en de zijkanten bedekt zijn. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Kook de broccoli intussen beetgaar en giet ze af. Leg dan de broccoliroosjes op de aardappelpuree, Leg er de rest van de uien op en bestrooi met de geraspte kaas. Bak het nog eens 10 minuten tot het geheel goed warm is en de kaas gesmolten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha