Aardappelen in een glinsterend jasje

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen * 125 gram kwark * 125 gram zure room * 3 eetlepels plantaardige olie * 1 eetlepel kruidenazijn * 1 theelepel mosterd * 1/2 theelepel zout * 1 mespunt versgemalen witte peper * 1 afgestreken eetlepel suiker * 1 eetlepel fijngehakte bieslook * 1 hardgekookt ei * 1 middelgrote ui * 1 middelgrote augurk in het zuur.

Bereidingswijze

Borstel de aardappelen onder stromend water schoon. Dep de aardappels met keukenpapier droog en snijd ze op de brede vlakte kruisgewijs in. Verwarm de oven voor. Snijd uit het aluminiumfolie 6 vierkanten die ieder voldoende groot zijn om een aardappel in te wikkelen. Vet ieder vierkantje met olie in. Leg een aardappel op het aluminiumfolie en vouw de folie om de aardappel dicht. Plaats de foliepakjes op het rooster en schuif ze in de oven. Laat de aardappels in 45 minuten gaar worden. Voor de kwarkremouladesaus doe je kwark, zure room, olie, azijn, zout, peper, suiker en bieslook in een kom. Roer alles tot een dikke saus door elkaar. Pel het ei en schil de ui. Hak het ei in grove stukken en snijd de ui en de augurk in zeer kleine blokjes. Voeg ook deze ingredienten aan de saus toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Als de aardappels gaar zijn, druk je de folie zachtjes vast zodat de ingesneden plekken van de aadappels openbreken. Snijd de folie open en verdeel kwarkremouladesaus over de aardappels in de folie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 864x

Jouw laatst bekeken recepten