Aardappelen met tomaat uit de oven

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen van gelijk formaat
  • gladkokers -
  • 750 gram tomaten -
  • 50 ml olie voor de ovenschaal en om te bedruppelen -
  • 1 eetlepel oregano -
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Borstel de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil in circa 15 minuten half gaar. Laat iets afkoelen en snijd ze in plakken van circa 1 cm dik. Snijd de gewassen tomaten in iets dunnere plakken. Verwarm de oven voor op 200?C.Bestrijk een platte ovenschaal met wat olie. Leg de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de schaal. Bestrooi met wat oregano, zout en peper. Bedruppel royaal met olie. Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes van de aardappel en de tomaat beginnen te kleuren. Dit gerecht is heel lekker bij gestoofde of gebakken vis.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 654x

Jouw laatst bekeken recepten