Aardappel-focaccia

Ingrediënten

  • Voor de focaccia:500 gr. bloem325 ml. lauwwarm water2 theel. gedroogde
  • gist2 eetl. olijfoliezout1 theel. oreganotijmversgemalen peper
  • Voor het beleg:500 gr. kleine
  • vastkokende aardappelen125 gr. geraspte
  • gruyere4 eetl. creme fraicherozemarijn
  • vers of gedroogd

Bereidingswijze

De bloem in een schaal doen, in het midden een kuiltje drukken.Rond het kuiltje bestrooien met zout.Het water in het kuiltje gieten en daarin de gist strooien.5 Minuten laten staan.Dan al roerende de gist oplossen en de olijfolie erbij doen.Alles met de overige bloem en de oregano vermengen tot een kleverig deeg.Op een, met bloem bestoven, werkvlak leggen en 10 minuten kneden tot je een glad, luchtig en elastisch deeg hebt verkregen. Leg het deeg weer in de schaal, dek het af met een vochtige doek en laat het, circa 1 1/2 uur op een tochtvrije plaats staan tot het volume zich verdubbeld heeft.Verwarm de oven voor op 200 graden.Intussen de aardappels schillen en in schijfjes van 1/2 centimeter dikte snijden.De aardapelschijfjes in gezouten, kokend water leggen en in circa 5 minuten net niet helemaal gaar koken.Afgieten en laten afkoelen.Met de vlakke hand, langzaam, de lucht uit het deeg drukken.Het deeg uitrollen tot een platte schijf met een diameter van circa 23 centimeter en op, met olie ingesmeerd, bakpapier leggen.Bestrooien met zout, peper en rozemarijn.Met een schone doek bedekken en weer circa 30 minuten laten rijzen.Dan de helft van de gruyere gelijkmatig over het deeg verdelen.De schijfjes aardappel op de kaas leggen en bestrooien met de rest van de kaas.Tijm, zout en peper erover strooien en bedruppelen met de creme fraiche.De focaccia in circa 30 minuten gaar bakken, tot het brood luchtig en het beleg knapperig is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha