Aardappelgratin 2

Ingrediënten


Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 150?C. (hetelucht). Aardappels schillen, wassen en met de 1 mm. schaaf van de keukenmachine in plakjes snijden. In een kom de eieren, slagroom, 40 gr. Parmezaanse kaas en de peterselie door elkaar mengen. Hoog op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Cakeblik invetten. Op de bodem een laagje aardappelplakjes leggen. Bestrijken met het ei-/roommengsel. Hierna weer een laagje aardappels en wederom bestrijken met het ei-/roommengsel totdat alles op. Nu het overblijfsel van het ei-/roommengsel gelijkelijk over de vorm verdelen. Bestrooien met de overgebleven Parmezaanse kaas. Bedek de vorm met ingevet aluminiumfolie. In ca. 1 uur in de oven gaar laten worden (even inprikken met een sateprikker om te kijken of ie ook echt gaar is, anders nog wat langer laten bakken). Daarna de folie verwijderen, de stand van de oven zetten op 200?C. en de bovenkant van de gratins goudbruin laten worden (? 10 min.). Vorm uit de oven nemen en zo laten afkoelen. Tot zover kan dit van tevoren bereid worden, in porties gesneden en ingevroren worden. Presentatie: Oven voorverwarmen op 180?C. Gewenste aantal gratins op de met het siliconvel of bakpapier beklede bakplaat leggen en in 10 min. verwarmen (wel eerst laten ontdooien).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 854x

Jouw laatst bekeken recepten