Aardappelgratin met Provencaalse kruiden

Ingrediënten

  • * 1 1/2 kilo aardappelschijfjes
  • ontdooid (Aviko) * 6 eieren * 1/2 liter melk * 1/2 liter room * Provencaalse kruiden * zout en versgemalen peper
  • Om te garneren: * 100 gram Emmenthaler
  • geraspt * 2 takjes peterselie
  • grof gehakt * 1 tomaat * zwarte olijven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 gradenVet een springvorm in met boter. Klop melk, room en eieren door elkaar. Voeg zout, peper en Provencaalse kruiden naar smaak toe. Bedek de bodem van de vorm met twee lagen aardappelschijfjes en schenk er een dun laagje eiermengsel overheen. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn. Giet de rest van het eiermengsel eroverheen. Garneer de bovenkant van de gratin met kaas, peterselie, partjes tomaat en olijven. Zet de gratin 75 minuten in de oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha