aardappelgratin met tuinkruiden, spinazie en kaa

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meng knoflook en gesmolten boter en vet er de springvorm mee in. Was de spinazieblaadjes en kook ze, met aanhangend water en met het deksel op de pan, tot ze geslonken zijn. Schep ze in die tijd een keer om. Laat de blaadjes uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de blaadjes fijn. Klop de eieren los met de creme fraiche, roer er de gehakte spinazie en tweederde van de gruyere door. Voeg de tuinkruiden toe en breng het mengsel op smaak met nootmuskaat, cayennepeper, zout en peper. Snijd de aardappelen in dunne plakjes.Bedek de bodem van de springvorm met een laag aardappelplakjes en verdeel er een lepel van het spinaziemengsel over. Ga door met laagjes maken, eindig met een laag aardappel. Strooi er de rest van de gruyere en de tuinkruiden over en dek de vorm af met aluminiumfolie. Zet de gevulde springvorm in een braadslee en giet er zoveel kokend water bij dat het tot halverwege de braadslee komt. Zet de braadslee voorzichtig in een op 180C voorverwarmde oven en laat 1 ? uur bakken of tot de aardappelen gaar zijn. Controleer dat door in het midden met een mes of een satepen te prikken. Verwijder het folie 15 minuten voor het einde van de baktijd om de bovenkant een bruin korstje te laten krijgen. Serveer de gratin warm of koud, met slablaadjes besprenkeld met vinaigrette en royaal bestrooid met geplette zwarte peperkorrels en zeezout.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha