Aardappelkoekjes met dillekwark

Ingrediënten

  • 250 gr. magere kwark * 1/8 ltr. room * 1 eidooier * 1 eiwit * zout * peper uit de molen * 2 bosjes dille * 750 gr. aardappelpuree * 1 ei * 8 eetl. gezeefd broodkruim * 8-10 eetl. olie

Bereidingswijze

Meng kwark, room en dooier met zout en peper naar smaak door elkaar. Hak of knip de dille en roer die erdoor. Zet de dillekwark koud weg. Meng het ei door de aardappelpuree en vorm van deze tamelijk stijve massa 12 ballen. Druk die plat. Haal ze eerst door het met wat water losgeklopte eiwit en dan door broodkruim. Verhit de olie en bak de aardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin in 3-4 in. Laat ze uitdruipen. Leg dakpansgewijs 3 aardappelkoekjes op voorverwarmde borden. Schep middenop de koude dillekwark en garneer met een takje dille.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 676x

Jouw laatst bekeken recepten