Aardappelkoekjes met rode linzen (Cholesterolarm)

Ingrediënten

  • 40 gr rode linzen
  • 1 dl water of groentebouillon
  • 500 gr aardappelen
  • komijn
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano.html" itemprop="name">marjolein
  • een klein beetje zeezout
  • nootmuskaat
  • vers gemalen witte peper
  • 1 eiwit (35 gr)
  • 2 theel aardappelmeel (8 gr)
  • 1 eetl dieetmargarine (10 gr)

Bereidingswijze

1. Was de linzen en breng ze met water of groentebouillon aan de kook. Laat ze van het vuur af 10 minuten opzwellen. 2. Was de aardappelen, borstel ze schoon en kook ze in een klein beetje water met zeezout en komijn in 30 minuten gaar.3. Was de kruiden, haal de blaadjes eraf en snijd ze fijn. 4. Schil de aardappelen en knijp ze als ze nog warm zijn door een pureeknijper. Roer een beetje zeezout, nootmuskaat, peper, eiwit, 1 theel aardappelmeel en de linzen tot een gladde puree. 5. Vorm de puree op een met 1 theelepel aardappelmeel bestrooid werkvlak tot een rol met een doorsneden ter grootte van een rijksdaalder. Laat het even rusten. 6. Snijd de aardappelrol in plakjes van 1/2 cm en bak deze in de margarine aan beide kanten goudbruin.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 734x