Aardappelkoekjes

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze grof, het liefst in dunne flinters boven een grote mengkom. Giet het vocht dat zich uit de rasp in de kom zal vormen niet af.. Werk vlug om te voorkomen dat de flinters verkleuren, meng er de bieslook,de ui,knoflook, het zout en wat peper door. Verwarm de boter en de olie in een grote braadpan op hoge hitte tot het schuim wegtrekt. De pan moet zeer heet zijn, maar het vet mag niet roken. Neem per koekje 2 eetlepels van de flinters en hou ze dun en plat door er met een pannenkoekmes op te drukken. Bak 3 of 4 koekjes tegelijk die ongeveer een doorsnee hebben van 7 cm. Bak de koekjes 2 tot 3 minuten lang op middelmatige hitte aan elke kant, of zolang tot ze krokant en goudgeel zijn. Voeg indien nodig een beetje boter of olie toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1342x

Jouw laatst bekeken recepten