Aardappelpoffertjes met Mon Chou

Ingrediënten

  • 500 gr. aardappels * zout * 150 gr. zachte Mon Chou * versgemalen peper * nootmuskaat * 150 gr. zelfrijzend bakmeel * 1 ei * 2 dl. melk * olie voor de poffertjespan * (schenk)honing

Bereidingswijze

Schil en was de aardappels. Kook de aardappels in water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappels af en maak ze met een pureestamper of mixer fijn. Klop er 100 gr. van de Mon Chou door. Breng de puree pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop het bakmeel, het ei en 4 eetl. melk in een kom door elkaar tot een glad dik beslag. Roer scheutje voor scheutje de rest van de melk erdoor en meng de aardappelpuree erdoor. Verhit een poffertjespan en vet de holletjes in met olie. Schep in elk holletje 2 eetl. van het beslag en bak de poffertjes op matig vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Verdeel de poffertjes over de borden en leg op elke portie een klontje Mon Chou en schenk er wat honing over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 472x

Jouw laatst bekeken recepten