Aardappels, gepoft uit de magnetron

Ingrediënten


Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon en prik met een sat-stokje aan alle kanten gaatjes in de schil. Rol iedere aardappel in een stuk keukenpapier en leg ze in de magnetron. Kook de aardappelen 3 minuten op HOOG (100%). Keer halverwege de kooktijd de aardappelen om. Laat ze 2 minuten nagaren, pel ze dan open en vul ze eventueel met kruidenboter of crème fraîche. OF: Was 2 aardappelen á ± 250 gr goed en prik met een vork gaatjes in de schil. Verwarm de aardappelen op een bord met een dubbele laag keukenpapier 5-7 minuten op ± 750 Watt. Keer ze halverwege de kooktijd. Wikkel ze direct in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten nagaren. In het folie blijven de aardappelen nog een halfuur op temperatuur. Lekker met zure room en een beetje zout.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha