Aardappelsalade met dille-yoghurt

Ingrediënten

  • Voor 4 personen:
  • 250 gram nieuwe aardappelen
  • schoongeborsteld en gehalveerd
  • 750 gram gemengde zomergroenten naar keuze
  • in dunne reepjes
  • gesneden
  • Voor de dressing:
  • 0
  • 75 dl olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel verse dille
  • fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 0
  • 75 dl yoghurt
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in 10 a 15 minuten gaar. Koel ze af in koud water, giet af en bet ze droog met een schone theedoek. Snij de aardappelen in blokjes. Blancheer de groenten in kokend water beetgaar. Giet het water er af en laat de groente verder drogen op keukenpapier. Doe olie, azijn, dille, mosterd, honing, zout en peper in een maatbeker. Vul de beker aan met yoghurt tot 150 ml. Maak een saus van het geheel. Doe de groenten en de aardappelen in een grote schaal. Giet de dressing erover. Laat een poosje marineren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 871x

Jouw laatst bekeken recepten