Aardappelschijven met kerrie en pepertjes

Ingrediënten


Bereidingswijze

Meet de ingredienten af. Schil de aardappelen, kook ze in gezouten water en giet ze af (lekkerste versie). Maak aardappelpuree voor 4 personen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (snelste versie). Was in de tussentijd de peper, halveer deze, haal de zaadjes eruit en snij de helften zeer fijn. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snipper deze heel fijn. Verhit in een koekenpan de boter/margarine en fruit de ui, de knoflook en het pepertje voor ca. 5 min. Splits het ei in eiwit en -dooier. Giet de dooier over in een mengkom, knip de bieslook fijn en voeg deze aan de dooier toe. Klop de dooier los met de melk. Meng er vervolgens de ketchup en de kerriepoeder aan toe. Giet er een paar druppels tabasco over. Voeg het ui-/pepermengsel toe. Maak van de aardappel(s)(puree) en het laatste mengsel een samenhangend geheel door met de mixer alles goed tot een dikke puree te kloppen. Breng alles op smaak met zout en versgemalen peper.Maak van de aardappelpuree 20 balletjes ter grootte van een stuiter. Maak van de balletjes schijven van ongeveer een cm. dikte. Klop het eiwit los in een bord en strooi de paneermeel in een ander bord. Haal de schijven eerst door het eiwit en daarna door de paneermeel. Verhit in een koekenpan 3 el. olie. Bak zoveel schijven als in de pan kunnen, voor ca. 5 min. Halverwege keren. Herhaal dit voor de andere schijven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha