Aardappeltruffelgratin

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels - 125 ml slagroom - 125 ml melk - 2 eierdooiers - 1 eetlepel truffelolie - 100 gram geraspte belegen kaas - 100 gram shii-take in plakjes

Bereidingswijze

Voorbereiding kan een dag van tevoren. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappels en snijd ze in hele dunne plakjes. Meng in een schenkkan de slagroom met melk en eierdooiers. Klop de truffelolie erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Doe de aardappelschijfjes in een kom, voeg het roommengsel en de kaas toe en schep het goed door elkaar, zodat elk plakje met het vocht is bedekt. Verdeel de aardappelplakjes over de muffinvormpjes en schenk de rest van het roommengsel erover.Leg de shii-takeplakjes op elk vormpje. Bak de muffins in het midden van de oven 30 minuten. Neem ze uit de oven, laat ze afkoelen en bedek ze met alu-folie.Verwarm de oven voor op 175 graden. Verwarm de met alu-folie afgedekte gratins 30 minuten in de oven. Neem de gratins uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Snijd met een mesje de gratins los van de vormpjes en schep ze er voorzichtig uit. Leg de gratins op een schaal en serveer ze.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 401x

Jouw laatst bekeken recepten