Aardappel-Venkelgratin

Ingrediënten

  • 5 ons aardappels (vastkokend)5 ons venkel2 teentjes knoflook1/2 liter slagroom (evt. half vervangen door 1/4 liter melk)peper
  • nootmuskaat150 gram geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

Maak de venkel schoon en in dunne plakken snijden. Even een paar minuten koken.Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.Verwarm de oven voor op 200 graden.Doe de slagroom in een kom en voeg er peper en nootmuskaat aan toe.Wrijf de ovenschaal in met knoflook en daarna met boter.Leg er de aardappelplakjes en de venkel in. Giet dan de slagroom over de aardappels en strooi er de kaas over.Bak de gratin in ca. 50 minuten mooi bruin en gaar in de oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha