Ajam Ati Boontjes

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olie * 1/2 theelepel laos
  • * 350 gram kippelever * zout
  • * 1 ui * 250 gram sperzieboontjes
  • * 2 teentjes knoflook * 2 dl. kippebouillon
  • * 1 grote lombok.

Bereidingswijze

Was de kippelevers en snijd ze in stukjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Pers de teentjes knoflook uit. Was de lombok en hak hem heel fijn. Maak de sperzieboontjes fijn en breek ze in stukjes. Verhit de olie in een koekepan en roerbak hierin de stukjes kippelever lichtbruin. Schep de stukjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Wrijf in een vijzel de ui, het knoflook, de lombok, de laos en wat zout fijn. Fruit het fijngewreven mengsel voortdurend omscheppend circa 2 min. in de achtergebleven bakolie. Voeg de sperzieboontjes en de bouillon toe. Breng alles aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat het geheel 15 min. zachtjes koken. Voeg de stukjes kippelever toe en laat het gerecht nog circa 10 min. zachtjes koken tot alles gaar is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha