Aloo dum (aardappelcurry)

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 laurierblad
  • 1 ui
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel mosterdzaadjes
  • 1/2 theelepel komijnzaadjes
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2-3 theelepels yoghurt
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 500 gr aardappelen in plakjes
  • 1 kleingesneden tomaat
  • 1 fijngehakte Spaanse peper

Bereidingswijze

Verhit de olie, voeg het verkruimelde laurierblad en de kleingesneden ui toe en bak ze 3-4 minuten. Voeg het gember- en knoflookpoeder toe, bak ze 1 minuut mee en voeg dan de mosterd- en komijnzaadjes toe. Doe er de aardappelplakjes, de tomaat en de Spaanse peper bij, meng alles goed door elkaar en roerbak het gerecht 4-5 minuten. Strooi er de kurkuma, de koriander en het chilipoeder bij. Klop de yoghurt los met het zout en voeg dit bij de curry. Meng alles voorzichtig door elkaar, sluit de pan en laat de curry op laag vuur nog ± 10 minuten sudderen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 648x

Jouw laatst bekeken recepten