Andijvie met spek en madera

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak de struikjes schoon, halveer ze in de lengte en blancheer ze vervolgens. Laat het vocht er zoveel mogelijk uitlekken, maar druk het restant er uit. Strooi er peper, zout en nootmuskaat over en leg ze in een beboterde ovenschaal, waarin u vooraf het rookspek, de geraspte wortel en de gesnipperde ui hebt gelegd. Leg de struikjes met de niet doorgesneden zijde naar boven en giet de jus erover. Stoof de andijvie in de oven gaar op 150 graden, schep er 3-4 eetlepels madera over, zet de oven wat lager en laat het gerecht nog 15 minuten sudderen. Schik de andijvie op een schaal, laat het resterende vocht voor de helft inkoken en giet het over de andijvieschotel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 714x

Jouw laatst bekeken recepten