Artisjokken gevuld

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de artisjokken van de onderzijde gerekend op een derde deel af, maak de onderste delen schoon en kook ze in kokend water met wat zout totdat ze halfgaar zijn. Hol vervolgens de artisjokken uit door het hart weg te snijden. Maak een vulling van fijngehakte paddestoelen, het dito uitje en de peterselie, die u goed dooreen mengt en vervolgens in een 1/2 dl olijfolie bakt. Laat het vocht volkomen verdampen. Snijd de ham heel fijn en meng die er door. Schep de vulling in de uitgeholde artisjokken en leg het spek er omheen. Leg de artisjokken in een ovenschaal, voeg er de rest van de olie, tomatenpuree, bouillon en witte wijn aan toe en dek de schaal af met vetvrij papier. Smoor het gerecht in een matig wame oven op 150 graden in 45 minuten gaar. Neem de artisjokken uit de schaal en breng ze over op een voorverwamde schotel. Ontvet het achtergebleven vocht en laat het restant indampen tot u voldoende over hebt om er de artisjokken mee te overgieten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 721x

Jouw laatst bekeken recepten