Asperges Custard

Ingrediënten

  • 1 pakje Boursin Ail et Fines Herbes 150 gram
  • 500 gram verse groene asperges
  • 5 eieren
  • 20 cl halfvolle creme fraiche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram boter
  • Leg bakpapier in de ovenschaaltjes om de custards gemakkelijk los van de bakjes te maken.

Bereidingswijze

Schil de asperges. Snijd de helft van de asperges in de lengte doormidden en daarna in kleine stukjes. Verhit de olijfolie samen met het geperste teentje knoflook in een koekenpan en bak de stukjes asperges 8-10 minuten. Klop de eieren met creme fraiche, zout en peper op. Meng de lauwe asperges door het mengsel. Verdeel het gelijkmatig in zes kleine ingevette ovenschaaltjes. Zet de bakjes in een braadslee en voeg warm water in de braadslee toe, totdat het halverwege de bakjes reikt. Bak de custard 25 minuten au bain marie in de voorverwarmde oven op 200?C. Blancheer intussen de overgebleven asperges 10 minuten. Maak voor het serveren de custards los van de bakjes en schik de gestoomde asperges eromheen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha