ATJAR TJAMPOER zoet-zuur bijgerecht

Ingrediënten

  • 100 gr bloemkool
  • 100 gr prinsessenboontjes
  • 100 gr worteltjes
  • 100 gr tauge
  • 1 komkommer
  • olie
  • 1 eetlepel suiker
  • azijn
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel Engelse mosterdpoeder
  • 4 rode Spaanse pepers
  • zout

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Verwijder van de komkommer het zaad en snijd deze in stukjes. Bestrooi de komkommer met veel zout en laat ze op een zeef uitlekken. Wrijf de ui met knoflook, koenjit, gemberpoeder, 2 theelepels suiker en wat zout samen tot een brij. Bak deze op in zo weinig mogelijk olie. Kook de worteltjes, bloemkool en boontjes in een weinig water 4 a 5 minuten. Draai de vlam lager, roer er de tauge doorheen en laat alles tezamen op een vergiet uitlekken. Maak de mosterdpoeder aan met 1 theelepel suiker. Kook de azijn met de gefruite kruiden en roer er op het laatst de aangelengde mosterd door. Verwijder van de Spaanse pepers het zaad en snijd ze in schuine reepjes. Schik de groente en snippers spaanse peper in een goed gereinigde stopfles, giet er de azijn en het nog warme mosterd mengsel overheen. Deze atjar kan in de koelkast enkele weken bewaard worden

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 831x

Jouw laatst bekeken recepten