Belegde Bara (peulvruchtensnack met beleg)

Ingrediënten

  • 1/2 Madam Jeanette peper
  • -1 theelepel Masala
  • -Exotimex Mastersauce
  • -Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
  • -3 theelepels Exotimex Knoflook
  • -100 gram gele erwten besan (vers gemalen gele split erwten)
  • -Exotimex Redi Pepre Sauce
  • -olie
  • -300 gram zelfrijzend bakmeel
  • -2 theelepels jeera (gemalen komijn)
  • -3 takken selderij
  • -250-290 ml. water
  • -3 1/2 gram zout

Bereidingswijze

Alle ingredienten, behalve de 2 sauzen, aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen).Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha