Biefstuk in groene pepersaus.

Ingrediënten

  • 4 stukjes kogelbiefstuk of tournedos van ongeveer 200 gram -
  • 1 glaasje brandy -
  • 2 eetlepels extravergine olijfolie-
  • 40 gram boter-
  • 1 dl keukenroom-
  • 4 eetlepels groene peperkorrels -
  • zout.

Bereidingswijze

Leg het vlees op een bord en strooi er 1 eetlepel peperkorrels over.Druk de korrels met je vingers of met een lepel in het vlees. Smelt de boter samen met de olijfolie in een koekenpan en bak het vlees hierin. Laat het, als het dichtgeschroeid is, nog ongeveer 10 minuten sudderen. Haal het vlees uit de koekenpan en leg het op een warm bord.Schenk de brandy bij het kookvocht in de koekenpan, verwarm het enkele minuten en wacht tot de alcohol is verdampt.Dit kun je doen door de alcohol te laten ontsteken. beweeg de pan zachtjes heen en weer totdat de steekvlam is gedoofd. Voeg de keukenroom, de overgebleven 2 eetlepels peperkorrels en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk de saus over het vlees.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha